Rakentaminen

Rakennusvalvonta edistää, opastaa ja valvoo laadukkaan rakennuskannan syntymistä ja säilymistä. Huolehdimme yleisen edun huomioon ottamisesta näissä asioissa ja palvelemme kuntalaisia, jotta heillä olisi tulevaisuudessakin turvallinen, terveellinen ja viihtyisä asuinympäristö.

Rakennusvalvonta huolehtii korjausneuvonnasta. Pääasiallisin tehtävä siinä on vanhusten ja vammaisten sekä sotaveteraanien asuntojen korjaukset ja niihin myönnettävien avustusten maksatus.

Marttilan rakennusvalvontaviranomaisena toimii tekninen lautakunta. Sen alaisena viranhaltijana toimii rakennustarkastaja. Tekniseen lautakuntaan kuuluu 7 jäsentä. Tekninen lautakunta kokoontuu aina tarpeen vaatiessa, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Marttilan kunnanvirastossa. Kokoukseen tarkoitetut lupa-asiakirjat tulee toimittaa rakennusvalvontaan kahta viikkoa ennen kokousta.

Hoida rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta – aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet pysyvät tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapiste kattaa Marttilan kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen (tarkista tässä kohtaa onko poikkeamispäätösten hakeminen mahdollista).

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Palvelun toimittaja on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, Evolta Oy, ja se on toteutettu yhteistyössä Ympäristöministeriön kanssa.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
4. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
5. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Rakennus- ja kiinteistöpäällikkö Jarkko Vihtonen, puh. 044 744 9520. Parhaiten tavoitat virastolta
tiistaisin klo 12-15, torstaisin klo 12-17. Muina aikoina suositellaan sopimaan aika etukäteen.

Tekninen lautakunta

Marttilan kunnan rakennusjärjestys 1.6.2015 alkaen

Rakennusvalvontamaksut 1.1.2013 alkaen

Lomakkeet

* * * * * * * * * *

Lupapiste

Lupapisteen kautta voit hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin verkossa.

Lupapiste.fi -sivusto