Marttilan maantieteellinen sijainti on hyvä, sillä 50 km:n säteellä kunnasta aukeaa alue, johon on keskittynyt 400 000 asukasta sekä 10 % maamme elinkeinoelämästä. Turku, Salo ja Forssa ovat vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Valtatie 10 on valtaväylä, jota pitkin taival taittuu nopeasti ja uudelle Helsinki-Turku -moottoritielle on matkaa vain parisenkymmentä kilometriä sujuvaa Salontietä.

Kunnassa on hyvä palvelutaso ja toimitilat ovat terveitä. Marttilan koulu on valmistunut vuonna 2002 Martintalon monitoimihallin ja liikuntakeskuksen välittömään läheisyyteen. Samassa rakennuksessa toimii myös esikoulu. Syksyllä 2009 on valmistunut myös uusi päiväkoti ja hammashoitolan tilat.  Urheilukeskusta täydentävät frisbeegolf-rata, täysimittainen tekonurmikenttä, kuntoiluportaat, yleisurheilukentta, skeittipuisto ja ulkokuntoiluvälineet.

Upea ja kattavavalikoimainen kirjasto palvelee asiakkaitaan viihtyisissä ja valoisissa tiloissa.  Pitäjänmuseot tarjoavat kurkistuksen alueen historiaan ja nykypäivä on vahvasti läsnä Suvirannan palvelukeskus tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä koti- ja tukipalveluita ikäihmisille. Suvirannan palvelukeskuksen välittömässä läheisyydessä on 23 ikäihmisten tuettuun asumiseen soveltuvaa asuntoa. Kehitysvammaisille on lisäksi omat palveluasunnot Suvisiivessä. Terveyskeskuksen vastaanottopalvelut sijaitsevat myöskin aivan keskustaajamassa. Terveyspalvelut järjestetään Härkätien yhteistoiminta-alueella, jossa isäntäkuntana toimii Lieto.

Marttilan kunta on mukana Know Your Hoods -naapurustopalvelussa, jonka kautta pääset tutustumaan Marttilan naapurustoihin ja palveluihin. Kuntalaiset voivat myös arvostella asuinalueitaan palvelussa. Naapurustopalveluut pääset klikkaamalla alla olevaa kuvalinkkiä: