Marttilassa on hyvä yrittää! Yrittäjien kuntabarometrissa Marttila sijoittui valtakunnan kakkoseksi alle 10 000 asukkaan kuntien sarjassa

 Tiedote 11.6.2020

Marttilassa iloittiin alkukesästä hienosta vastausmäärästä Suomen Yrittäjien järjestämässä kuntabarometrissa. Ensimmäistä kertaa vastauksia Marttilassa saatiin niin paljon, että kunnan sijoitus huomioitiin valtakunnallisessa vertailussa. Toinen, vielä hienompi uutinen saatiin tänään, kun kuntabarometrin kokonaistulokset julkistettiin.

Marttilalaiset yrittäjät ovat arvioineet, että Marttilassa on kaikilla mittareilla mitattuna hyvä yrittää. Marttilalaisten yrittäjien antama arvio kunnasta on valtakunnallisesti toiseksi paras alle 10 000 asukkaan kuntien sarjassa! Maakunnan kuntien joukossa Marttila sijoittui niin ikään toiseksi parhaaksi tai parhaaksi lähes kaikkien kysymysten osalta.

Mutkatonta yhteistyötä

Marttilassa on tehty pitkäjänteisesti työtä yritysyhteistyön kehittämiseksi. Sitä ei tehdä isolla rahalla, vaan kohtaamalla, keskustelemalla, kysymällä ja kuuntelemalla. Marttilassa kuntastrategiaan kirjattu välitön yrittäjäyhteistyö elää käytännössä.

Tulos on upea ja mykisti uutisen kuultuani! Koronarajoituksista huolimatta tekisi mieli halata kiitokseksi, kun tulee yrittäjä vastaan! Tämä on upea tunnustus yrittäjiltä tekemäämme työtä kohtaan, toteaa kunnanjohtaja Carita Maisila.

Ihmiset ovat tässäkin asiassa keskiössä. Teemme hyvää yhteistyötä yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan Anna-Maija Virtasen kanssa. Anna-Maija toimii yrittäjien tarpeiden sanansaattajana kaikissa tilanteissa. Käytännön yritysneuvontaa, yritysten tsemppaustyötä ja aktiivista viestintää tekee innostava ja upea elinkeinoasiantuntija Anna-Mari Alkio, joka työskentelee Auran, Marttilan ja Kosken kunnille.

Teknisen toimen osalta yrittäjäyhteistyötä on tiivistetty viime vuosina merkittävästi. Erityiskiitos on osoitettava rakennustarkastaja Jarkko Vihtoselle, joka on avannut uusia yhteistyön muotoja ja myös tiivistänyt yritysten välistä yhteistyötä.

Kiitos Yrittäjille

Lämmin kiitos hienosta barometrituloksesta kuuluu Marttilassa toimiville yrityksille. Ensinnäkin kiitos yrittäjille siitä, että vastasitte kyselyyn runsain määrin, jotta saimme teiltä palautetta tätäkin kautta! Ja sydämellinen kiitos hyvästä yhteistyötä ja erittäin myönteisestä tuloksesta tässä kuntabarometrissa!

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Carita Maisila, p. 044 744 9110, carita.maisila(a)marttila.fi
Elinkeinoasiantuntija Anna-Mari Alkio, p. 040 631 0464, anna-mari.alkio(a)aura.fi

linkki V-S yrittäjien tiedotteeseen aihetta koskien: https://www.yrittajat.fi/varsinais-suomen-yrittajat/a/uutiset/628899-lieto-marttila-naantali-ja-salo-palkintosijoille-jattikuntakyselysta-menestysta

kuntabarometri2020_varsinaissuomi