VIERAILUT ASUMISPALVELUYKSIKÖISSÄ

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on 22.4.2021 päivittänyt ohjeen vierailuista pitkäaikaishoidon ja -hoivan toimintayksiköissä koronavirusaikana. Ohjeistusta noudatetaan Suvirannan palvelukeskuksen ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikössä sekä Suvisiiven kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä. Asukkaita on nyt mahdollista tavata heidän omissa huoneissaan.

  • Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.
  • Henkilökunta antaa vierailijalle ohjeet turvalliseen vierailuun, kun hän saapuu toimintayksikköön tai esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee asukkaan luo. Ohjeet ovat näkyvillä myös sisäänkäyntien yhteydessä.
  • Vierailija huolehtii käsihygieniasta ja käyttää tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Henkilökunta opastaa ja auttaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
  • Vierailija pitää yli 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan aina kun se on mahdollista. Omaan läheiseen suositellaan pitämään myös turvaväliä.
  • Vierailut järjestetään niin, että vierailijan ei tarvitse turhaan liikuskella yhteisissä tiloissa. Jos vierailija haluaa edelleen tavata läheistään vierailuhuoneessa, niin se on myös mahdollista.
  • Vierailun aikana vierailijaa pyydetään ottamaan yhteyttä henkilökuntaan soittamalla tarvittaessa apua puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Vierailuista pyydetään edelleen soittamaan etukäteen:
tehostettu palveluasuminen hoitajat    puh. 044 744 9211
Suvisiipi hoitajat                                          puh. 044 087 5641

 

Maria Vesala
Sosiaalipalvelujohtaja
044 084 5392

Tiedosto Lisäyspäivä Tiedostokoko Lataukset
pdf Vierailut asumispalveluyksiköissä 3.5.2021 14:19 108 kt 122