Tietoa yrittäjän työttömyysturvasta ja yksinyrittäjän koronatuesta 6.4.2020

Tietoa yrittäjän työttömyysturvasta ja yksinyrittäjän koronatuesta 6.4.2020

tässä tämänhetkinen tieto koskien yksinyrittäjien tukitoimia.

Yrittäjille 724 €/kk työttömyysturva – yritystä ei tarvitse lopettaa

Yrittäjien 724 euron työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3.–30.6.2020. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi viimeistään 15. huhtikuuta, mikäli haluaa saada etuutta jo 16.3. lukien. Laki tulee voimaan mahdollisimman pian, todennäköisesti jo ennen pääsiäistä eli tällä viikolla.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Esityksen mukaan työmarkkinatukea (724 €/kk) voidaan maksaa ilman omavastuuaikaa. Työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalla 16.3. –30.6.

Jos yrittäjä rekisteröityy työnhakijaksi viimeistään 15. huhtikuuta, hänellä on oikeus työmarkkinatukeen takautuvasti, kunhan tuen saamisen edellytykset täyttyvät. Työnhakijaksi voi ilmoittautua vaikka heti. Ilmoittaudu siis työttömäksi työnhakijaksi HENKILÖASIAKKAANA https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/jos_jaat_tyottomaksi/index.html

Lue lisää https://www.yrittajat.fi/uutiset/623843-yrittajille-724-eukk-tyottomyysturva-ja-yritysta-ei-tarvitse-lopettaa#696fde84

 

Yksinyrittäjän koronatuki

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta, tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.

Lisätietoa täällä:

https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian?fbclid=IwAR3aKFl33e5GpeWns3d4FfbgXPxe7qGIOsikOzOPMlIjWtR0Rg6paiRPIHE

Valtioneuvosto hyväksynee asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille torstaina 8.4. Tämä tarkoittanee, että tuki olisi haettavissa viimeistään pääsiäisen jälkeen ensi viikolla. Odotamme lisätietoja Työ- ja Elinkeinoministeriöltä ja Kuntaliitolta.

Tukiprosessi pyritään tekemään mahdollisimman kevyeksi niin kuntien kuin yritystenkin osalta pitämällä kriteerit yksinkertaisina ja helposti tulkittavina. Vastuu hakemuksessa esitettyjen tietojen oikeellisuudesta on tuen hakijalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee yhdessä Kuntaliiton kanssa kuntien tueksi

  • hakemuspohjan sekä avustuksen kuntakohtaiset osuudet valtionavustuksen hakemista varten,
  • hakemuspohjan, jolla yrittäjä hakee tukea kunnalta, sekä
  • soveltamisohjeen hakemusten käsittelijälle
|2020-04-06T13:01:55+03:006 huhtikuun, 2020|ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Tietoa yrittäjän työttömyysturvasta ja yksinyrittäjän koronatuesta 6.4.2020
Go to Top