29.7.2020

Täytyy sanoa, että vaikka on tullut Marttilassa liki 20-vuotta asusteltua, niin en silti kovin montaa kertaa ole käynyt tennistä pelaamassa. Tänä kesänä kuitenkin osittain tämän pestin takia, mutta toisaalta koronan takia oli ihan kivaa vaihtelua tutustua Marttilassa sellaisiin paikkoihin, joissa ei vielä ole käynyt.

Käytiin ostamassa mailat ja mentiin kokeilemaan tennistä ja selvisikin, että sehän on ihan todella kiva laji! Varsinkin kun hetken pelattua alkaa jopa osua palloon. Tenniskentät on tänä kesänä huollettu ja paikalta löytyy kaksi verkkoa, joista toinen on saanut uudet tolpat. Lisäksi paikanpäällä on koripallokorit, jos haluaa tenniksen pelaamiseen vaihtelua.


Tenniskentät sijaitsee Suvirannan palvelukeskuksen takana. Sijainti on todella rauhallinen ja kentät sijaitsevat ikäänkuin ”kuopassa” niin on aika epätodennäköistä, että saisi pallon lyötyä ajotielle asti. Tenniskenttiä ympäröi myös aita, niin ei haittaa vaikka ei aina palloon osukkaan.

 

Kentälle saa mennä pelailemaan kun siltä tuntuu, eikä siellä ole käyttövuoroja tai mitään varauksia. Mailat ja pallot pitää kuitenkin löytyä omasta takaa.

 

 

 

 

 

 

15.7.2020

Tiesitkös, että Marttilassa on tehty yksi rauhanajan viimeisin mestaus 1824. Siitä on muistomerkkikin Marttilan kotiseutumuseon takana. Silloin sai surmansa Antti Antinpoika Hannula, joka tuomittiin isänsä taposta. Marttilan museot sijaitsevat suoraa kirjastoa vastapäätä ja siellä on vanhoja kuvia, koulukirjoja, sekä erilaisia välineitä talonpoikien arjesta,
kuin myös taidenäytteitä ammattikäsityöläisten kädentaidoista.

Viimeisen rauhanaikaisen mestauksen muistomerkki museoiden takana

Museoilla on nyt kesällä näyttely ”Elämää Paimionjoen varrella” ja museon seinät täyttyvät ihanista kuvista vuosien varrelta. Seiniltä löytyy tietoa myös Marttilan kouluista, niitä on nimittäin ollut useampi kuin yksi.


Kävin tutustumassa vanhanaikaiseen luokkatilaan, jossa aapinen kulki nimellä: Uusi kansakoulun kirja I ja uskontoa luettiin kirjasta: Oma uskontokirjani. Paljon tiedettiin myös alkoholin käytöstä 1900-luvun alkupuolella, sillä valikoimista löytyi myös Max Oker-Blomin kirja Alkoholi- terveysopin kannalta raittiustyön edistämiseksi.

 

Museot ovat itseasiassa ennen olleet viljamakasiineja, mutta Marttilan 550-vuotis syntymäpäivillä makasiinit vihittiin museokäyttöön.
On toisaalta hienoa nähdä Marttilan historiaa vanhojen viljamakasiinien seiniltä, mutta mukavaa on myös huomata, kuinka vanhat koulurakennukset ovat yhä tunnistettavissa, vaikkei niissä koulua ole käytykkään kymmeniin vuosiin.

Museot ovat ehdottomasti käymisen arvoiset ja pääset sinne nyt kesällä seuraavasti:

29.6-2.8.2020
Keskiviikkoisin: 15-19
Sunnuntaisin 11-16

 

 

Paikalla on myös museoiden työntekijä, joka opastaa ja kertoo mielellään museoista lisää!

 

 

 

 

 

14.7.2020

Marttilaan on 2013 valmistunut myös aivan upea ja todella moderni kirjasto! Kirjastossa järjesteteään näyttelyjä aina muutaman kerran vuodessa, jolloin kirjaston yläkerrassa on esillä taidetta. Viime vuonna esillä oli niin alakoulun taideteoksia, kuin myös Marttilan eläkeliiton käsityöryhmän taideteoksia. Tämän lisäksi kirjastossa on vieraillut kirjailijoita, kuten tietokirjailija ja historoitsija Teemu Keskisarja, sekä esintyjiä ja luennoitsijoita.

Kirjastossa kirsikkana kakun päällä on aivan ihanat ”kirjaston tädit” jotka auttavat aina ja tuntevat kirjaston kuin omat taskunsa!

Kirjastoon voit nyt kesällä mennä seuraavasti:

Maanantaina 13-19
Tiistaina 10-14
Keskiviikkona 13-19

Torstaina 13-19
Perjantaina 10-14

 

 

 

 

 

 

 

1.7.2020

Me käytiin meidän kissan kanssa kesäkuussa Marttilan jokivarsipolulla. Vaikka mäkin olen koko ikäni asunut Marttilassa, niin en itsekkään tiennyt, että tuolla kirkon takana edes menee tuollainen ihana polku. Polku menee ihan Paimionjoen vierestä ja siellä on nyt kesällä niin nättiä, kun kaikki paikat vihertää!

Polku siis alkaa kirkon takaa, punaisen huoltorakennuksen vierestä. Autonkin saa kätevästi jätettyä vaikka kirkon parkkipaikalle. Polku on noin 1,4 kilometriä pitkä ja se loppuu Härkätielle, jonka jälkeen kannattaa kääntyä vasemmalle niin pääsee takaisin kirkon pihalle.

Polulla pääsee kauniiden maisemien lisäksi ihastelemaan vastarannalla laiduntavia hevosia, joita meidän kissakin ihmetteli pitkän tovin.

Polkua ylläpitää Paimionjoki-yhdistys ja he avaavat, sekä kunnostavat polkua kesän aikana!

Polku on siitäkin syystä ihana, että se sopii myös perheen pienimille, sillä reitillä on kaiken nähtävän lisäksi, eksynyt myös yksi ankka, joka on lähtenyt piilosille jokipolulle.

Löydätkö sinä sen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.6.2020

Marttilaan on 2013 valmistunut täysmittainen tekonurmikenttä ihan keskustaan alakoulun viereen.

Kentällä on jonkun verran käyttövuoroja, mutta sinne saa vapaasti mennä potkimaan palloa sillon kun siellä on tilaa.

Kentällä saa hyvin pikkupelit kasaan, kun maaleja löytyy neljää eri kokoa. Vaikka kentällä on ikää jo seitsemän vuotta, niin silti se tuntuu ja näyttää ihan vasta valmistuneelta!

Nyt kun jalkapallokausi on pikkuhiljaa alkanut, niin pelejä voi mennä myös kannustamaan katsomoon, joka löytyy kentän laidalta.

 

 

 

8.6.2020

Moikka! Oon Jenna 19-vuotais tyttö Marttilasta. Marttilan kunta on mukana Carunan #duunienergiaa -kampanjassa, jossa Caruna auttaa kuntia palkkaamaan nuoria kesätöihin ympäri suomen. Kuntia on tällä hetkellä mukana jo 30. Päivittelen kunnan sivuille ja instagramiin tilille @parastamarttilassa kuvia ja videoita siitä, mikä on parasta Marttilassa. Sen lisäksi päivittelen instagramiin mun töistä Marttilan kotipalvelussa.