Kuntainfo

Noin 2000 asukkaan Marttila elää vahvasti nykypäivää. Kunnan Paimionjoki_nettikeskustassa vanha ja uusi kohtaavat: perinteitä vaaliva maalaisympäristö ja uudet asuntoalueet tarjoavat asukkailleen luonnonläheisen ja turvallisen asuinympäristön. Hyvät lähipalvelut, joustava asioiden hoito, vireä harrastustoiminta ja erinomaiset yhteydet kaupunkikeskuksiin takaavat, että asukkaat viihtyvät.

Lähes puolet marttilalaisista asuu kunnan keskustaajamassa.
Tiheä asutus myötäilee myös Paimionjokea ja sitä seurailevaa Härkätietä koko kunnan halki, mutta asutusta on runsaasti myös kauempana Härkätiestä sijaitsevissa kylissä ja peltoaukeiden laidoilla.

Pääosa niin kunnan kuin muistakin julkisista palveluista sekä yksityisten tarjoamista palveluista on kunnan keskustassa. Peruspalvelut kunnassa ovat erinomaiset ja laaja valikoima erityispalveluja löytyy lähimmistä kaupungeista, Turusta (noin 40 km) ja Salosta (noin 30 km). Keskustaajamassa sijaitsevat myös kunnan vuokra-asunnot ja ne asemakaava-alueet, joilta kunta myy omakotitontteja.

Asukasluku

(31.12.2022)

1979 asukasta

Tuloveroprosentti

(2023)

8,11 %

Kiinteistöveroprosentit

(2023)

yleinen kiinteistövero 0,95 %, vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero 0,45%, muiden asuinrakennusten kiinteistövero 0,95 %, yleishyödylliset yhteisöt 0,00 %, voimalaitosrakennukset 3,10 %

Maakunta/Maakunnan liitto: Varsinais-Suomi, Varsinais-Suomen liitto
Aluehallintovirasto: Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Varsinais-Suomen ELY
Digi- ja väestövirasto: Palvelupaikat
Verotoimisto: Lounais-Suomen verotoimisto
Sairaanhoitopiiri: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
KELA:n vakuutuspiiri: Läntinen vakuutuspiiri
Hätäkeskusalue: Turun hätäkeskus
Pelastustoimen alue: Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Tiedosto Lisäyspäivä Lataukset
pdf MARTTILA_yleisesite 18.11.2021 15:11 333