tiedote 6.10.2020
Kasvomaskisuositus laajenee Marttilan kunnan alueelle

Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tänään, tiistaina 6.10., että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa.
Erityisesti anniskeluravintoloissa ja sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski.

  • Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

Kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Suositus noudattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle. Sen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

  • Työntekijöiden ohjeistukset antavat Työterveyslaitos ja työnantajat:
    Siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia. Ohjausryhmä toi esiin, että etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta. Siirtymäajalla halutaan varmistaa, että alueellisille toimijoille jää aikaa valmistella suosituksen edellyttämiä toimenpiteitä.

Marttilan kunnan järjestämien palvelujen ja hallinnoiminen tilojen osalta kasvomaskisuositus tarkoittaa asiakkaiden osalta sitä, että torstaista 8.10.2020 alkaen kirjastossa, nuorisotalo Huvilassa, kuntosalilla, kunnanvirastolla asioitaessa on noudatettava sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmän linjausta ja käytettävä kasvomaskia.

Toimipaikkoja ei toistaiseksi suljeta asiakaspalvelulta. Mikäli mahdollista, pyydetään esim. tapaamiset kunnanvirastolla sopimaan etukäteen.

Kasvomaskisuositus koskee myös toisen asteen opiskelijoita. Lähtökohtana on, että opiskelijat kustantavat maskinsa itse. Kunta huolehtii siitä, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on edelleen saatavilla maskeja maksutta kirjastolta ja kunnanvirastosta.

Lisätietoja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta: https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomi-siirtynyt-koronapandemian-kiihtymisvaiheeseen-%E2%80%93-alueelliselta-ryhmalta-suosituksia-.aspx