Varsinais-Suomen koronatilanne on vähän parantunut viime viikosta. Ilmaantuvuusluku on pienentynyt ja tartuntamäärät ovat laskeneet. Maakunta pysyy kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 185,2. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 203,1.  Positiivisten osuus koronatesteistä on vielä koholla, 4,9 prosenttia, kun se viikko sitten oli 5,6 prosenttia.

– Tässä aallossa pahin on toivottavasti ohi ja käyrät ovat laskussa. Potilaiden määrä sairaanhoidossa on kuitenkin kasvussa. Tällä hetkellä Tyksissä on 12 koronapotilasta hoidossa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Potilaiden määrä on kasvanut eilisen kahdeksasta potilaasta tämän päivän 12:een.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia suosituksiin tiistain kokouksessaan.

– Jotta saamme tartuntamäärät yhä alemmas, meidän täytyy noudattaa voimassa olevia suosituksia, käyttää maskia ja muistaa turvavälit. Toivomme, ettemme joutuisi kiristämään voimassa olevia suosituksia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

 

Rokotuskattavuus nousee

Varsinais-Suomen asukkaista jo melkein 70 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Yli 40 prosenttia varsinaissuomalaisista on saanut myös toisen annoksen rokotetta.

Vaikka onkin täysin rokotettu, täytyy muistaa käyttää maskia ja pitää turvavälejä muihin ihmisiin. Täysin rokotettu ihminen voi vielä saada koronatartunnan.

– Meidän on vielä jaksettava, kunnes yleinen rokotekattavuus on tarpeeksi hyvä, sanoo Pietilä.

 

Opiskelijabileiden aika ei ole nyt

Koronakoordinaatioryhmä haluaa suosituksissaan korostaa, että kaikissa lähiopetustilanteissa oppilaat ja opetushenkilökunta käyttävät maskia peruskoulun neljäsluokkalaisista alkaen kuntakohtaista harkintaa käyttäen. Opiskelijatapahtumia ei ole nyt viisasta järjestää ollenkaan. Opiskelijoiden rokotuskattavuus ei vielä ole turvallisella tasolla. Lisäksi on huomioitava ravintolarajoitukset ja AVI:n kokoontumisrajoitukset.

– Opiskelijabileiden aika ei ole nyt, Rintala sanoo.

Lisätietoja: vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx