Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tänään ja totesi Varsinais-Suomen olevan edelleen pandemian leviämisvaiheessa ja ryhmä piti aiemmin antamansa suositukset ennallaan.

Koronavirustartunnat ovat Varsinais-Suomessa pysyneet viikon ajan tasaisena. Koronan välttämiseksi edelleen maskit ja riittävä etäisyys toisiin ihmisiin ovat tärkeitä.

– Maskit, käsien pesu, väentungoksen välttäminen ja hihaan yskiminen ovat jokaiselle tarpeellisia arjen suojakeinoja, Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo.

Koronavirustaudin ilmaantuvuus on pysynyt tasaisena elokuun ajan. Ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden nyt 175. Sairaalahoidossa koronataudin vuoksi Varsinais-Suomessa on 11 potilasta.

Sairaanhoitopiirin antama tiedote on kokonaisuudessaan luettavissa täältä: Tiedote 31.8.2021

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumosi perjantaina 27.8. aiemmin tekemänsä määräyksen kokoontumisrajoituksista, eli henkilömääriin perustuvaa kokoontumisrajoitusta ei ole enää voimassa. Kumoamispäätös on luettavissa täällä.

On kuitenkin tärkeää, että tapahtumien järjestäjät ja niihin osallistujat muistavat, että Varsinais-Suomessa on voimassa tartuntatautilain pykälä 58 c § joka velvoittaa huolehtimaan, että:

1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;
2) asiakkaille ja osallistujille annetaan ohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muista tartuntojen leviämistä estävistä käytännöistä; ja
3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan.

Tilojen haltijan tulee lisäksi järjestää asiakkaiden ja osallistujien oleskelu sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista ja sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.