Sivu päivitetty 9.4.2020

Yksinyrittäjille tietoa yksinyrittäjien tuesta 8.4.2020

Marttilan kunnassa yksinyrittäjiä on 95 ja yritysten lukumäärän jakoperusteella Marttilan kunnan osuus määrärahasta on 47 391 €. Kunnat voivat hakea tätä valtionavustusta 9.4.2020 klo 16.00 jälkeen. Marttilan kunta tulee jättämään heti avustushakemuksen, kun se on mahdollista. Tulemme avaamaan tukihaun yksinyrittäjille mahdollisimman pian.

Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa. Korvausta ei siten katsota yrittäjän yrityksestä saamaksi tuloksi. Osin tämän korvauksen avulla yksinyrittäjän on tarkoitus selviytyä koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 31.8.2020.

Hakemuksessa kysytään seuraavia tietoja:
Hakijan perustiedot
Toiminnan kuvaus
Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden aikana
Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:
Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikein. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Huomioithan, että hakemus tehdään yrityksen KOTIKUNTAAN. Tarkista, että tietosi ovat oikein Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä www.ytj.fi.
Lue lisää TEM:in linkistä https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista?fbclid=IwAR1N2mjyBF0YpipUBKBoDpZ1odfpwwD4dmSvjB7Iq4wPhFK6BMiBNH0pFP4

Tiedustelut
elinkeinoasiantuntija Anna-Mari Alkio
anna-mari.alkio@aura.fi/ 040 631 0464