Postialan lakon vaikutukset kunnan paperiposti- ja asiakirjaliikenteeseen

Maanantaina 11.11.2019 alkaneella postialan lakolla on vaikutuksia kunnan paperiposti- ja asiakirjaliikenteeseen. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään sähköisiä viestintäkanavia paperipostin ja asiakirjojen lähettämisessä ja vastaanottamisessa.

Kuntaan saapuva kirjeposti

Asiakkaat voivat tuoda kunnalle tarkoitettua postia kunnanvirastoon, os. Härkätie 773, 21490 Marttila (avoinna ma-pe klo 9-15, to klo 9-17, pe klo 9-14). Postia voi jättää myös kunnanviraston tai sosiaalitoimiston lukollisiin postilaatikoihin. Muuta kuin salassa pidettävää postia voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen kunta(a)marttila.fi.

Kuntaan saapuvat laskut

Marttilan kunta vastaanottaa laskuja ensisijaisesti sähköisenä. Toimittajat, jotka eivät voi lähettää laskuja sähköisesti, voivat lähettää laskut sähköpostilla osoitteeseen kunta(a)marttila.fi tai toimittaa suoraan kunnanvirastoon.

Marttilan kunnasta lähtevät laskut

Marttilan kunta lähettää myyntilaskut normaalin laskutusrytmin mukaisesti postialan lakon aikana. Maksumuistutuksia ei postiteta lakon aikana. Perintä- ja muistutuskulujen sekä viivästyskorkojen perinnästä päätetään lakon päätyttyä niiden paperilaskujen osalta, jotka on lähetetty lakon aikana. Sähköiset laskut eli e-laskut ja verkkolaskut kulkevat asiakkaille normaalisti. Kunta suosittelee laskujen muuttamista e-laskuiksi, jolloin laskut saapuvat suoraan asiakkaan verkkopankkiin. E-lasku tilataan oman verkkopankin kautta.

Laskujen eräpäiviin ja suorituksiin liittyvissä asioissa pyydetään postilakon aikana ottamaan yhteyttä laskutuksen yhteyshenkilöön:

Vanhustyön ja sosiaalitoimen muu laskutus: Annukka Hakala, puh. 044 744 9315
Vesi-, rakennusvalvonta- ja teknisen toimen
muu laskutus, vapaa-aikatoimen laskutus: Pia Aalto, puh. 044  744 9515
Vuokra- ja keskustoimiston muu laskutus,
päivähoito- ja iltapäivätoimintalaskutus: Marjaana Torkkeli, puh. 044 744 9240
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@marttila.fi

Lisätietoja postialan lakosta: https://www.posti.fi/yritysasiakkaat/apu-ja-tuki/tiedotteet/