Palaa tapahtuman pääsivulle

Pelargonitaivas on lietolainen puutarha, jonka erikoisuutena ovat sen sadat pelargonit. Yhtenä osa-alueena puutarhan valikoimissa ovat vanhat suomalaiset perinnepelargonit, joiden keräämisen, säilyttämisen ja tieteellisen tutkmiuksen käynnistämiseksi yrittäjä Tiina Niittynen on tehnyt pitkäjänteisesti työtä.

Nyt suomalaisten pelargonien vaalimiseksi onkin käynnissä kaksi erillistä hanketta: Toinen hanke keskittyy pelargonitiedon jakamiseen ja toisessa paneudutaan tarkemmin pelargonien genetiikkaan ja perimään tieteellisestä näkökulmasta.  Tiina Niittynen kertoo puheenvuorossaan pelargonien ominaisuuksista ja hoidosta sekä sivuaa myös näitä käynnissä olevia hankkeita ja mahdollisesti jo tutkimushankkeen tuloksiakin.

Pelargonitaivas tuo tapahtumaan asiantuntemuksen lisäksi konkreettista kukkaloistoa ja pelargoneja on mahdollista ostaa myös itselle.

Pelargonitaivaasta löydät lisätietoja yrityksen kotisivuilta tai sosiaalisen median kanavista: pelargoni.fifacebook.com/pelargonitaivas, @pelargonitaivas 
Ja tutkimushankkeista täältä: https://www.luke.fi/projektit/pelakuu/  ja täältä https://www.luke.fi/projektit/pelargoni-01/

Kuva: Pelargonitaivas