Paimionjoki-yhdistys on syyskaudella liikkeellä niin luentosaleissa kuin maastossakin monimuotoisin teemoin tarjoten vesistöalueen asukkaille ja muille kiinnostuneille tietoutta ja käytännön taitoja Paimionjoen vesistöalueen moniarvoisesta luonnosta ja sen perinnöstä nykyhetken ihmisille.

Syyskauden aloittaa jo 16. elokuuta starttaava koko vesistöalueen kattava Paimionjoen luentosarja, joka toteutetaan yhteistyössä alueen kansalaisopistojen kanssa. Teemoina ovat Paimionlahden menneisyys, purojen ja ojien kulttuurihistoria, maatalouden vesienhoito ja perinnemaisemat sekä pienvesistöjen kansalaistaidot. Luentojen tavoitteena on luoda käytännönläheinen, vuorovaikutteinen ja nykyhetkeä peilaava katsaus ajankohtaisiin teemoihin. Kaikki luennot tähtäävät konkreettisiin toimiin, jotka näkyvät esimerkiksi alueen vesistö- ja kyläyhdistystoimijoiden paikallistalkoina omassa lähiympäristössä.

Paimionjoki-yhdistys on järjestänyt vuodesta 2013 erityisesti 6-11 vuotiaille lapsille suunnatun oman Jokipäivän ja tänä vuonna päivää vietetään syyskuun ensimmäisenä lauantaina Paimion Askalankoskella. Järjestelyistä ottaa ensi kertaa päävastuun ammattiopisto Livian luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat. Luvassa on hyönteishotellien, onkien ja kaarnaveneiden rakentelua ja lempeää oppimista vesiluonnon äärellä.

Lapset ja nuoret ovat monella tapaa ympäristö- ja vesistökasvatuksen keskiössä ja niin myös Paimionjoen vesistöalueella, jossa järjestetään tänä syksynä ensi kertaa vesistöalueen koulujen kanssa yhteistyössä vesitutkimuspäiviä. Päivät räätälöidään yhdessä koulujen kanssa, joten jokainen tutkimuspäivä syventyy juuri kyseisen koulun mielenkiinnon kohteisiin. Tutkimuspäiviä vetää limnologi, MMM Päivi Joki-Heiskala. Kiinnostuneiden koulujen kannattaa vielä kysellä vapaita päiviä.

Lue lisää: www.paimionjoki.fi tai www.facebook.com/Paimionjoki-yhdistys