Metsäpalon riski on nyt suuri – älä sytytä avotulta

Tiedote. Julkaistu: 24.06.2020, 08:58
Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Ilmatieteen laitos on antanut metsäpalovaroituksen Varsinais-Suomeen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan varoituksen väriluokitus nousee torstaina keltaisesta oranssiksi. Oranssi väriluokitus tarkoittaa vaarallista säätä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa maakunnan asukkaita erityiseen varovaisuuteen kohonneen metsäpaloriskin vuoksi. Avotulen tekeminen on ehdottomasti kielletty metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.

Avotulella tarkoitetaan kaikkea sellaista tulta, joka voi päästä irti ja levitä ympäristöön maapohjan tai kipinöinnin kautta. Lisäksi esimerkiksi savukkeiden kanssa tulee nyt olla äärimmäisen huolellinen. Tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheutetut tulipalot ilmoitetaan aina myös poliisille.

–    Loppuviikon ennusteen vuoksi jokaisen on vältettävä kaikkea sellaista toimintaa, joka voi johtaa maaston tai metsäpohjan syttymiseen. Syttyessään metsäpalo leviää erittäin nopeasti ja voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja, toteaa päivystävä päällikkö Mika Viljanen.

Pelastuslaitos ohjeistaa seuraamaan sään sekä vaaratason kehittymistä ja viranomaisten viestintää. Ajantasaisen tiedon voimassa olevista varoituksista saa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta. Ilmatieteen laitos tarjoaa varoitusten osalta viiden vuorokauden ennusteen.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivut: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset
Tiedote e-pressi:  https://www.epressi.com/tiedotteet/turvallisuus/metsapalon-riski-on-nyt-suuri-ala-sytyta-avotulta.html
Varsinais-Suomen pelastuslaitos: http://www.vspelastus.fi/

Lisätietoja: Päivystävä päällikkö P2, puh. 044 907 3500

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta maakunnan kaikissa 27 kunnassa. Palvelut tuotetaan vuorokauden ympäri toiminta-alueella, joka käsittää noin 20 000 neliökilometriä. Lähes puolet alueesta on vesistöä. Lisäksi pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa.