Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tänään ja totesi tilanteen koronatartunnoissa parantuneen Varsinais-Suomessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 136,1. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 194,7.

Koronatilanne kuitenkin vaihtelee maakunnan eri alueilla. Marttilassa todettiin viime viikon lopulla kolme uutta koronatartuntaa, joista seurasi runsaasti altistuksia. Marttilassa altistuneita on tällä hetkellä yli 50, eli yli 2,5 % kaikista asukkaista. Altistusten seurauksena yksi koululuokka on etäopetuksessa ja ikäihmisten palveluiden hoitohenkilökuntaa poissa työstä.

Tilanteen seurauksena koulun toiminnassa koronavarotoimia on tiukennettu, nuorisotalon toiminta siirretty etänä toteutettavaksi, ikäihmisten päivätupatoiminta keskytetty ja kehitysvammaisten päivätoiminta toteutetaan yksilötoimintana 25.4. saakka. Lasten harrastustoiminta on peruutettu tai siirretty etänä toteutettavaksi 25.4. saakka. Samasta toimintatavasta on sovittu myös harrastustoimintaa järjestävien yhdistysten kanssa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä höllensi suositustaan nuorten ulkona järjestettävän ryhmäharrastustoiminnan osalta. Marttilassa epidemiatilanteen kehitys on kuitenkin juuri nyt herkässä vaiheessa, joten Marttilan osalta kaikki aiemmat suositukset pysyvät tartuntataudeista vastaavan lääkärin ohjeistuksen mukaisesti voimassa edelleen 25.4. saakka ja lisäksi keskeytetään myös alakouluikäisten lasten ryhmäharrastustoiminta.

Alueellisen koronatilanteen myönteinen kehitys antaa toivoa tulevasta ja pyrimme näillä toimilla huolehtimaan siitä, että Marttilaan ei pääsisi kehittymään omaa tautirypästä, vaan nopeilla, tehokkailla toimilla leviäminen pystyttäisiin omassa yhteisössämme estämään.

Tulevat päivät ovat ratkaisevia tilanteen kehittymisen kannalta. Marttilassa suosituksia on noudatettu koko kuluneen vuoden ajan hienosti, joten jatketaan vielä vähän aikaa samalla huolellisella linjalla.

 

Sairaanhoitopiirin tiedotteen koronatilannetta koskien pääset lukemaan täältä.