Marttilan yleisurheilukenttä oli peruskorjauksen tarpeessa ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston liikuntapaikkojen valtionavustuksen avulla kunnostus toteutettiin kesän 2023 aikana.

Nykyinen urheilukenttä on viimeksi parannettu 1980-luvulla. Edellisen kunnostuksen suunnitelmat on päivätty 18.6.1982. Urheilukentän viereen on vuosien saatossa kehittynyt monipuolinen liikuntakeskus. Hankesuunnittelun tueksi käytiin keskustelua tavoitteista yleisurheilukentän osalta niin koulun kuin paikallisen urheiluseuran (Marttilan Murto) kanssa ja toimenpiteet määriteltiin näiden keskustelujen perusteella.

Kunnanhallitus valitsi 22.5.2023 110 § yleisurheilukentän kunnostuksen tekijäksi Recset Oy:n. Urakka eteni suunnitellun mukaisesti niin aikataulultaan kuin kuluiltaan. Hankkeen kustannuksiksi tuli urakkahinnan lisäksi muutama lisätyö esim. juoksuradan sisäreunan kaivonkansien kokomuutos ja hulevesien ohjausta urheilukentän ympäristössä sekä urakan valvonta ja turvallisuuskoordinointi.

Hankkeessa toteutettiin seuraavat toimenpiteet:

– Uusi juoksusuoran, pituushypyn ja kolmiloikan yhdistävät suorituspaikat ponnistuslankkuineen

– Uusi hyppypaikan joustokumipinnoite ja alapuolinen avoin asfalttibetoni sekä seiväshypyn kuoppalaatikko

– Uusi juoksuratojen liukuvalettu reunakivi, joka toimii samalla ratareunuksena

– Uusi keihäänheiton vauhdinottorata sis. aloituskohta tekonurmella

– Uudet kuulantyönnön ja moukarinheiton heittokehät

– Alueen sisääntuloon saapumis- ja katselualue ja vanha pituushyppypaikka nurmetettiin

– Rata-alueen ja urheilukentän ympäristön kuivatuksen parantaminen

– Lisäksi ensi vuonna tullaan hankkimaan korkeushyppy- ja seiväshyppypatjat telineineen sekä moukariverkko ja heittokehien suojukset.

Marttilan Murto järjestää yhteistyössä Marttilan vapaa-aikapalvelujen kanssa yleisurheilukentän avajaiskilpailut 29.6.2024 ja kuntalaisille suunnatun tapahtumapäivän 18.5.2024. Kesällä kentällä järjestetään erilaisia liikuntaryhmiä sekä kokeilupäiviä kuntalaisille. Marttilan koulun liikuntatunteja järjestetään jatkossa uudistetulla kentällä ja ensi syksynä mahdollisesti kisataan koulun yleisurheilukisoissa. Marttilan Murto järjestää kesäkaudella yleisurheilutoimintaa niin harrastus- kuin kisamielessä 3–4 kertaa viikossa. Uusi ja turvallinen seiväshyppypatja mahdollistaa seiväshyppykoulun aloittamisen. Marttilan Murto on järjestämässä avajaiskilpailujen lisäksi seurakisoja, Hippokisat ja mahdollisesti Säästöpankin Millikisat. Kesän aikana aikuisille on tarkoitus järjestää kuntotestauksia muun muassa kävelytestin ja Cooperin testin merkeissä.