Marttilassa vuoden vaihteessa käynnistynyt lähituottajatori lähti liikkeelle Päivi Järvilehto-Kylänpään ja Eeva Sankarin halusta luoda markkinapaikka Auranmaan alueen lähituottajille ja käsityöläisille. Lähituottajatori järjestettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden tammikuussa ja jatkossa lähituottajatori järjestetään joka kuun 1. lauantaina. Marttilan kunta on ollut alusta asti mukana tukemassa tuottajatorin toteutusta. Lisää tietoa lähituottajatoripäivistä löytää mm. Facebookista Marttilan lähituottajatori -tapahtumista.

Lähituottajatori järjestettiin lauantaina 4.3. kolmatta kertaa. Lähiruokatapahtuma on selvästi saanut tuulta alleen, sillä ihmisiä oli liikkeellä enemmän kuin aikaisempina kertoina. Ihmisiä kävi tasaisesti koko aamupäivän ajan, ajoittain jopa ruuhkaksikin asti. Tuottajatorilta voi löytää ostoskorin täytteeksi muun muassa hunajaa, sinappia, leivonnaisia, vihanneksia, naudan- ja lampaanlihaa, mausteita, mehuja, käsityönä tehtyjä koruja, asusteita, pipoja, sekä kodinpuhdistus tuotteita.

Markkinapaikkana toimii Marttilan kirjaston piha ja samasta pihapiiristä löytyvä huvila -rakennus. Kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla ja sinne on helppo kulkea niin jalan kuin autollakin. Parkkitilaa pihalta löytyy runsaasti kävijöille.

Lähituottajatorin innoittamana myös muut alueen yritykset ovat halunneet lähteä osaltansa mukaan. Nyt jo kaksi kertaa järjestetty lähiruokalounas Kuokantalolla on noussut hitiksi. Lähiruokalounaan ideana on, että mahdollisimman moni raaka-aine tulisi torin lähituottajilta. Aikaisemmin esimerkiksi naudanliha on tullut Marttilasta Riitsuon ja Paltan tiloilta ja broilerinliha Laaksosen tilalta, omenasiideri Brinkhall sprarkling Oy:ltä Halikosta, mansikat Pietilän tilalta Koski Tl, juurekset, sipuli, peruna ja omena Rahkion vihannekselta Mellilästä, kananmunat Kyheröisen kanalalta Marttilasta, salaatti Vaanelan puutarhalta Perniöstä ja kurkku Puutarha Timo Juntti Oy:ltä Kaarinasta.

Seuraava lähituottajatori järjestetään Koti Marttilaan -tapahtuman yhteydessä, johon on ilmoittautunut jo 30 näytteilleasettajaa. Koti Marttilaan tapahtuma järjestetään 1.4. klo. 11-14 Teollisuustien, Kuparitien ja Ekotien alueella. Tapahtuma rakentuu erityisesti remontoinnin, sisustuksen, rakentamisen, puutarhanhoidon ja lähiruoan ympärille. Näytteilleasettajia on niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Lähituottajille on myös erillinen lähituottajahalli täynnä paikallisia herkkuja kotiin vietäväksi.  Tapahtumaan odotetaan runsaasti kävijöitä aiempien vuosien tapaan, tänä vuonna tapahtumaa on rikastettu vielä lähiruokateemalla.

Maatalonemäntä yrityksen omistajan Jonna Pohjolan mukaan lähituottajatorilla on mukava tunnelma ja erittäin hyvä yhteishenki. Järjestelyt toimivat ja ihmiset nauttivat, kun saavat tukea oman alueen tuottajia, tuottajat ovat Auranmaan alueelta. Aikaisempiin kertoihin verrattuna ihmisiä on enemmän ja he löytävät paremmin sisätiloihin. Lähituottajatorin tapaiselle on ollut tarvetta niin asiakkaiden, kuin yrityksien puolelta.

Marttilan kunnan elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi iloitsee, että ihmiset ovat löytäneet Lähituottajatorin ja lähellä tuotettu on noussut ihmisten ostokriteereissä tärkeälle sijalle. On hienoa huomata miten monipuolisesti Auranmaalla on tarjottavaa ihmisten ruokapöytiin.