Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää lakisääteisen alueellisen valmiusharjoituksen Varsinais-Suomessa 21.-22.9.2022.
Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on Varsinais-Suomen kuntien varautuminen ja toiminta kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa.

Aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksia säännöllisesti kuntien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden viranomaisten edustajille. Päätavoitteena on harjoittaa kuntia ja viranomaisia toimimaan vakavissa häiriötilanteissa. Varsinais-Suomen syyskuisen AURORA22-harjoituksen teemana on väestönsuojelu.

Harjoituksessa kunnat saavat kuvitteellisen häiriötilanteen lähtökohtakuvauksen, jonka pohjalta ne arvioivat tilannetta ja omaa suorituskykyään sekä suunnittelevat yhteistoimintajärjestelyitä. Kunnat harjoittelevat omissa tiloissaan ja alueelliset toimijat kokoontuvat samoihin tiloihin Turussa.

Marttilan kunta on mukana harjoituksessa ja käytännössä kunnasta harjoitukseen osallistuu yli 10 työntekijää. Pahoittelemme harjoituksesta mahdollisesti aiheutuvaa viivästystä henkilöiden tavoittamisessa tai muuta häiriötä kunnan palveluissa.
Lisätietoja harjoituksesta:
Aluehallintovirasto/AURORA-harjoitus