Marttilan kunnan keskuskeittiö valmistaa ateriat päivittäin kahteen päiväkotiyksikköön, kouluun, tehostetun palveluasumisen yksikköön ja kotipalveluna kotiin vietäväksi. Lounaiden määrä vaihtelee viikonpäivästä riippuen 80-330 välillä. Lisäksi keskuskeittiö tarjoaa aamu- ja iltapalan sekä päivällisen ja päiväkahvin noin 50 ihmiselle.

Kunnassa on aina arvostettu puhdasta ja turvallista ruokaa sekä raaka-aineiden kotimaisuutta. Asiasta on puhuttu jo pitkään ja luottamushenkilöiltä saadun tuen mahdollistamana ruokapalveluesimies Ulla Ahteensuu on raaka-ainehankinnoissa valinnut kotimaisen tuotteen aina kun se on mahdollista.

Keskuskeittiön keskeiseksi toiminnalliseksi tavoitteeksi aihe nostettiin muutama vuosi sitten. Vuodelle 2018 asetettiin tavoite: Keskuskeittiö tarjoaa maittavaa ja terveellistä ruokaa turvallisista ja mahdollisimman tuoreista elintarvikkeista. Asiakastyytyväisyyden mittaamisen lisäksi elintarvikkeiden alkuperämaa tilastoitiin koko vuoden ajalta.

Kuva:
Tänään keskiviikkona meillä herkuteltiin kotimaisella järvikalapihvillä, perunalla, kastikkeella ja raikkaalla salaatilla.

Keskuskeittiön tarjoaman ruoan kotimaisuusasteeksi vuoden 2018 aikana täsmentyi 90%. Luku on korkea ja osoittaa sen, että valintoja on todella tehty laatu, puhtaus, turvallisuus ja kotimaisuus edellä.
– Keskuskeittiön tarjoamaa ruokaa syövät arkisin pienimmät kuntalaiset: päiväkotilapset ja koululaiset sekä päivittäin ikäihmiset ja muut tukea tarvitsevat kuntalaiset. Meille on tärkeää, että saamme tarjota laadukasta, hyvää ja mahdollisimman kotimaista ruokaa juuri näille kuntalaisille, toteaa kunnanjohtaja Carita Maisila.

Marttilassa valmistellaan parhaillaan uutta kuntastrategiaa, jossa samalla linjalla jatkamiselle on saatu vankka tuki. Kotimaisuusasteen korkeus halutaan turvata ja sitä pyritään vielä korottamaan esimerkiksi ruokalistasuunnittelulla.

Lisätietoja:

Carita Maisila, kunnanjohtaja, p. 044 744 9110
Ulla Ahteensuu, ruokapalveluesimies, p. (02) 484 9340