Marttilan keskustan tuntumassa tehtiin eilen 12.12.2019 näköhavainto viiden suden laumasta

Susia tiettävästi liikkuu Marttilan lähialueilla eri suunnissa. Eilen torstaina 12.12. alkuillasta on Myllypellontiellä, aivan taajaman tuntumassa tehty varmistettu näköhavainto viiden suden laumasta.

Mikäli kohtaat uhkaavasti käyttäytyvän suden tai suden, joka liikkuu taajamassa tai muualla asutusten välittömässä läheisyydessä, ilmoita asiasta välittömästi hätäkeskukseen, numeroon 112.

Lisäksi ilmoita kaikista susiin liittyvistä näköhavainnoista ja jälkihavainnoista viipymättä alueemme suurpetoyhdyshenkilölle, Lauri Tuomiselle (p. 040 514 0569), jotta havainto voidaan todentaa. Havaintoa ei yleensä ole mahdollista todentaa enää esimerkiksi seuraavana päivänä.

Jos kohtaat suden, toimi seuraavasti:

Pyri poistumaan uhkaavasta tilanteesta tai liian lähellä olevien susien seurasta. Muista, että susi, vaikka se vaikuttaisikin kesyltä ja vaarattomalta, on aina kookas villieläin ja suurpeto. Vältä pakoon juoksemista, vaikka se olisikin ensimmäinen reaktiosi. Jos sinulla ei ole muuta poistumismahdollisuutta, kiipeä jonkun korkean esineen päälle, kuten kiven tai asutuksen läheisyydessä rakennuksen päälle tai kapua puuhun.

Mikäli susi jatkaa uhkaava käytöstä, etkä heti pääse poistumaan tilanteesta, vältä suoraa kontaktia suteen ja pyri käyttäytymään mahdollisimman rauhallisesti ja pelottomasti. Pyri siihen, että pääset poistumaan tilanteesta, tai että susi jättää sinut rauhaan.