Suomen Yrittäjien toteuttaman kuntabarometrin tulokset on julkistettu tänään Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa. Marttilan kunta nousi alle 10 000 asukkaan kuntien sarjassa koko maan ykköseksi!

Edellisessä, vuonna 2020, toteutetussa barometrissa Marttila sijoittui koko maan kakkoseksi omassa sarjassaan ja kirkasti nyt sijoituksensa ykköseksi. Kuntakohtaista tulosta Marttila paransi 4,09 pisteestä 4,35 pisteeseen.

  • On kyllä mahtava uutinen ja tulos! Tätä pitää juhlia porukalla yhdessä yrittäjien kanssa jotenkin! Iloitsee tunnustuksen Vaasassa vastaanottanut Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila.

Suomen Yrittäjien toteuttamassa kuntabarometrissa mitataan kuntien yrittäjämyönteisyyttä monipuolisesti ja eri sektoreilla. Barometrin avulla yrittäjät pääsevät antamaan palautetta kotikunnalleen ja kunnat saavat arvokasta tietoa siitä, kuinka yrittäjät kokevat kunnan toiminnan niin yrityspalveluiden kuin esimerkiksi lupapalveluiden, kaavoituksen ja investointien näkökulmasta.

  • Olen valtavan kiitollinen tästä palautteesta, jonka nyt saimme omilta yrittäjiltämme barometrin kautta. Ja toisaalta olen ylpeä meidän pienestä ja pippurisesta porukasta, jonka ansiosta tämä oli mahdollista. Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä kaikilla toimialoilla yhdessä yrittäjien kanssa ja rakentaneet syvää luottamusta kohtaaminen kerrallaan. Toimimme avoimesti ja pyrimme aktiivisesti käymään yritysten kanssa keskustelua kulloinkin meneillään olevista asioista. Olemme päässeet tilanteeseen, jossa kunta ja yrittäjät ovat lähtökohtaisesti samalla puolella, eivät toisiaan vastaan. Ja kyllähän hyvään yhteistyöhön tarvitaan se toinenkin puoli. Meillä Marttilassa on fiksuja, mukavia, avoimia ja kehittämismyönteisiä yrittäjiä, kiittelee Maisila.

Kuntabarometrin vastausaika oli 1.2. -31.3.2022. Maakunta- ja kuntakohtaiset tulokset on nyt julkistettu ja Marttilassakin kunnan tuloksia tutkitaan lähipäivinä positiivisella mielenkiinnolla ja niistä tiedotetaan vielä erikseen kunnan omissa kanavissa.

  • Tämä barometri on kullanarvoinen juuri siksi, että tässä saamme palautetta meidän omilta yrittäjiltä ja toisaalta tuloksia vertaillaan valtakunnallisesti, joten tällä pystytään asemoimaan omaa tekemistämme suhteessa muihin. Barometrin tulokset toimivat myös konkreettisena suunnannäyttäjänä tulevien kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa, toteaa elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi.

Lisätietoja:
Kunnanjohtaja Carita Maisila, p. 044 744 9110, carita.maisila(a)marttila.fi
Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter, p. 044 296 9071, hanna.munter(a)yrittajat.fi