Marttilan kesässä naapurustosuunnistetaan, retkeillään ja arvioidaan asuinpaikkoja

Marttilan kunta liittyy 8.6.2021 osaksi naapurustoportaali Know Your Hoodsia (hoods.fi). Palvelun avulla tehdään kuntaa tunnetuksi ja houkutellaan  uusia asukkaita. Samalla se kannustaa marttilalaisia jättämään arvion omasta asuinpaikastaan. Palvelun käyttöönoton yhteydessä Marttila kutsuu kaikki innokkaat tutustumaan paikkakunnan saloihin Naapurustosuunnistuksen rastien innoittamana 16.-20.6.2021.

 Naapurustojen hakukone Know Your Hoods kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Marttila on ensimmäinen maaseutukunta, joka liittyy ennakkoluulottomasti mukaan palveluun 8.6.2021. Aiemmin asuinpaikkoja on voinut etsiä Turusta, Kaarinasta, Naantalista ja Raisiosta. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, metsän reunalta tai maaseudun rauhasta kätevästi kuntarajat ylittäen.

“Käyttäjämme ovat toivoneet laajentumista uusiin kuntiin ja sitä, että voivat lukea asukkaiden todellisista kokemuksista. Julkaisun myötä kannustammekin myös Marttilan asukkaita kertomaan, millaista on asua juuri heidän kulmillaan. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kunnalle aluekehityksen tueksi,” kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Saamme Marttilaan muuttaneilta usein kiitosta kunnan kattavista palveluista ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Erityisesti lapsiperheiden arki Marttilassa on näppärän sujuvaa ja kuluneen vuoden aikana valo(kuidu)n nopeat tietoliikenneyhteydet, puhdas luonto ja pihanlaidalta alkavat ulkoilureitit ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi. Know Your Hoodsiin päätimme lähteä mukaan kertoaksemme kunnan monipuolisuudesta Varsinais-Suomesta kotia etsiville. Samalla palvelu tarjoaa yhden uuden kanavan asukkaiden kuulemiseen, toteaa kunnanjohtaja Carita Maisila.

Naapurustosuunnistus ja kesäretkihaaste kutsuvat seikkailulle Marttilaan

Jotta kokemus Marttilasta ei jäisi ainoastaan verkkoon, Know Your Hoods ja Marttilan kunta kutsuvat niin kuntalaiset kuin vierailijatkin mukaan kesän tapahtumiin. Yhteistyössä järjestettävä Marttilan Naapurustosuunnistus johdattaa suunnistajat etsimään rasteja ja vastaamaan mielenkiintoisiin kysymyksiin kunnan yllättävästä historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta ajalla 16.-20.6.2021.

Naapurustoissa on suunnistettu aiemminkin Turun seudulla, ja rastit ovat houkutelleet satoja eri-ikäisiä suunnistajia matkaan. Marttilan suunnistuksen reitti on kierrettävissä muutamassa tunnissa ja ulkotapahtuma mahdollistaa itsenäisen rastien kiertämisen turvavälien kera. Palkintojakin on luvassa!

Kesällä toteutetaan myös pidempiä luontoreittejä kaipaaville kesäretkihaaste, joka johdattaa retkeilijät Lounais-Suomen luontokohteiden helmien äärelle! Marttilan Korven eräreitistön varrelta löytyy yksi haasteen kohteista 6.6.-15.8.2021.

Lue lisää:

Naapurustojen hakukone ja tapahtumien ohjeet löytyvät osoitteesta hoods.fi

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Carita Maisila, Marttilan kunta
044 744 9110 | carita.maisila@marttila.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Know Your Hoods – naapurustojen hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntijayrityksen CYF Digitalin palvelu, jonka ensimmäinen versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelu laajeni keväällä 2020 Turusta Kaarinaan, marraskuussa 2020 mukaan tulivat Naantali ja Raisio ja kesäkuussa 2021 on Marttilan ja Huittisten vuoro. Palvelun jatkokehitystä tehdään yhdessä kuntien kanssa ja myös muut kunnat ovat tervetulleita mukaan.