Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) poistotekstiilimyymälä muuttaa uusiin tiloihin loka–marraskuun aikana. Nykyinen myymälä Turun Kärsämäessä Hiidenkadulla on viimeistä kertaa auki sunnuntaina 22. lokakuuta. LSJH:n myymälä avataan uusissa tiloissa Turun Pläkkikaupungissa keskiviikkona 22. marraskuuta.
– Vuoden alusta voimaan tulleen poistotekstiilien erilliskeräysvelvoitteen myötä nykyinen tila kävi riittämättömäksi toiminnan kehittämisen kannalta. Siksi oli järkevää etsiä uusi, toimintaan paremmin soveltuva tila, joka on myös helpommin saavutettavissa, kertoo LSJH:n projektipäällikkö Aki Honkanen.

Hyväkuntoiset tekstiilit pelastetaan myymälään
LSJH:n poistotekstiilimyymälä on kierrätysmyymälä, josta kuka tahansa voi käydä tekemässä tekstiililöytöjä edulliseen kilohintaan. Myymälässä myydään vielä hyväkuntoisia vaatteita, vintagea ja kodintekstiilejä sekä kierrätyslankoja ja kankaita.
– Myymälä on avoin kaikille asukkaille, mutta se on myös tekstiilitukku käsityöläisille, yrityksille ja yksinyrittäjille, kertoo Pläkkikaupungissa myymälänhoitajana aloittava tekstiilialan ammattilainen, LSJH:n materiaalineuvoja Elina Kokko.
Myymälässä myytävät tuotteet ovat poistotekstiilin keräykseen tuotuja, vielä täysin käyttökelpoisia vaatteita ja kodintekstiilejä sekä sekalaisia keräykseen kuulumattomia tuotteita, kuten laukkuja ja asusteita.
– LSJH:n toiminta perustuu jätteen etusijajärjestykseen, jonka mukaan aina ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää. Poistotekstiilin keräykseen tuodut käyttökelpoiset tekstiilit ja tuotteet pelastetaan myymälään, josta ne pääsevät jatkamaan elämäänsä sen sijaan, että joutuisivat ennenaikaisesti hyödynnettäväksi materiaalina, Kokko sanoo.