Marttilan liikennepuisto avattiin viime viikolla! Valitettavasti jo viikon aikana liikennepuistossa on havaittu runsaasti häiriökäyttäytymistä. Muistutellaankin taas vanhempia keskustelemaan liikennepuiston säännöistä jo kotona sekä ohjeistamaan lapsia noudattamaan liikennepuiston valvojan ohjeistuksia.
Jos ei häiriökäyttäytymistä saada kuriin niin seuraavana toimenpiteenä on, että puistoon ei saa tulla muuten kuin huoltajan kanssa tai toisena vaihtoehtona liikennepuiston aukioloja joudutaan selvästi supistamaan, jotta mahdollistetaan useamman valvojan yhtäaikainen työskentely puistossa.
Polkuautot eivät kestä keulimista, käsijarru pohjassa ajamista tai törmäilyä tms. Puisto on saatu rakennettua hienosti marttilalaisten yhteistyön tuloksena, joten tärkeää on, että tätä kovan työn tulosta myös arvostettaisiin ja keskusteltaisiin lasten kanssa polkuautojen oikeanlaisesta käytöstä. Puistoon on tulossa kameravalvonta.
Liikennepuistoa on kehitetty tänäkin keväänä eteenpäin ja paikalle rakennetaan tällä hetkellä vessaa. Uutena juuri valmistuneena elementtinä liikennepuistoon on rakennettu grilli, joka on nyt asiakkaiden käytössä. Paikan päällä on valmiina polttopuita, mutta muut välineet grillaamiseen asiakkaan täytyy tuoda itse. Tule nauttimaan keväisestä säästä sekä testaamaan polkuautoja ja uutta grilliä! Muistathan ottaa muut puiston käyttäjät huomioon omassa käyttäytymisessä niin kaikki pystyvät nauttimaan puistosta, kiitos!

LIIKENNEPUISTON SÄÄNNÖT

1. Aukioloaikoina liikennepuistossa käytetään kulkuvälineenä vain polkuautoja.
2. Puistossa ajetaan liikennesääntöjen mukaan.
3. Polkuautoilla kuljetaan vain niillä suunnitelluilla asfaltoiduilla kulkuväylillä.
4. Polkuauto on tarkoitettu yhdelle ihmiselle, polkuauton päälle ei oteta kyytiläisiä ja polkuautojen päällä ei seistä.
5. Jotta polkuautot pysyvät hyvässä kunnossa niillä ei keulita tai törmäillä.
6. Liikennepuiston valvojalla on oikeus pyytää häiriköivää asiakasta poistumaan puistosta sekä evätä häneltä polkuautojen käyttö! Valvojan ohjeistuksia tulee noudattaa puistossa ollessa.
7. Huomioithan muut puiston käyttäjät toiminnassasi. Metelöintiä, kiroilua tai musiikin huudattamista tulisi välttää viihtyvyyden turvaamiseksi.
8. Käyttäjät laittavat omat roskat roskiksiin puistoa käyttäessä.
9. Ruuhkan sattuessa polkuauton käyttöaika on 15 minuuttia, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan polkuautoja.
10. Päihteiden käyttö on puistoalueella kielletty kaikkina kellonaikoina.
11. Varasto on vain valvojien käytössä ja luvaton oleskelu rakennuksessa on kielletty.
12. Vanhempien lasten/nuorten tulee ottaa huomioon nuoremmat puistonkäyttäjät vaaratilanteiden välttämiseksi.