Liikennepuisto ensimmäistä kertaa auki tänä keväänä perjantaina 13.5. klo 16:00-19:00. Tämän jälkeen jatketaan yllä olevalla aikataululla. 🙂 Tervetuloa nauttimaan Marttilan hienosta liikennepuistosta lasten kanssa! Muistutuksena, että lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla. Riittää toki, että kaveriporukalla on normaali vuoroilla yksi huoltaja mukana.
Vain kesäloman aikana merkityillä pinkeillä vuoroilla lapsi voi tulla puistoon ilman huoltajaa ajokortin kanssa. Tarkemmat ohjeet ajokortin hankintaan löydät alta. Huoltajan tulee käydä läpi puiston säännöt ennen puistoon tuloa ja ajokortti voidaan takavarikoida kunnan työntekijän toimesta, jos sääntöjä ei noudateta, tästä lähtee aina ilmoitus kotiin.
Kesätyöntekijöiden ensisijainen työtehtävä on huolehtia puiston välineistöstä, siisteydestä, avaamisesta ja sulkemisesta.
Kunta on tuonut myös yhteiseen käyttöön polttopuita liikennepuistossa tapahtuvaa grillausta varten. Valitettavasti joku on käynyt täyttä laatikkoa tyhjentämässä ja puut ovat loppuneet heti. Polttopuut ovat siis tarkoitettu vain liikennepuiston grillissä käytettäväksi! Ethän vie puita mukanasi, jotta tätä toimintoa pystytään ylläpitämään jatkossakin!

Voit mennä ajalemaan omalla potkulaudalla, pyörällä tai polkuautolla liikennepuistoon aukiolojen ulkopuolella. Aukioloaikoina käytetään turvallisuussyistä vain polkuautoja.

LIIKENNEPUISTO

Marttilantie 18, MARTTILA.

Liikennepuisto on Marttilan kunnan uusi lähiliikuntapaikka, joka on valmistunut vuonna 2019. Siellä pääset testaamaan liikennetietämystäsi ja kokeilemaan erilaista liikuntamuotoa. Aukioloaikoina käytössäsi on 13 polkuautoa ja muita leikkivälineitä. Liikennepuisto on toteutettu Leader-rahoituksen avulla, mukana puiston perustamisessa on ollut vahvasti myös paikalliset yhdistykset, yritykset ja talkoolaiset.

LIIKENNEPUISTON SÄÄNNÖT

1. Aukioloaikoina liikennepuistossa käytetään kulkuvälineenä vain polkuautoja.
2. Puistossa ajetaan liikennesääntöjen mukaan.
3. Polkuautoilla kuljetaan vain niillä suunnitelluilla asfaltoiduilla kulkuväylillä.
4. Polkuauto on tarkoitettu yhdelle ihmiselle, polkuauton päälle ei oteta kyytiläisiä ja polkuautojen päällä ei seistä.
5. Jotta polkuautot pysyvät hyvässä kunnossa niillä ei keulita tai törmäillä.
6. Liikennepuiston valvojalla on oikeus pyytää häiriköivää asiakasta poistumaan puistosta sekä evätä häneltä polkuautojen käyttö! Valvojan ohjeistuksia tulee noudattaa puistossa ollessa.
7. Huomioithan muut puiston käyttäjät toiminnassasi. Metelöintiä, kiroilua tai musiikin huudattamista tulisi välttää viihtyvyyden turvaamiseksi.
8. Käyttäjät laittavat omat roskat roskiksiin puistoa käyttäessä.
9. Ruuhkan sattuessa polkuauton käyttöaika on 15 minuuttia, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan polkuautoja.
10. Päihteiden käyttö on puistoalueella kielletty kaikkina kellonaikoina.
11. Varasto on vain valvojien käytössä ja luvaton oleskelu rakennuksessa on kielletty.
12. Vanhempien lasten/nuorten tulee ottaa huomioon nuoremmat puistonkäyttäjät vaaratilanteiden välttämiseksi.

13. Lapset ovat liikennepuistossa vanhempiensa tai hoitajiensa vastuulla. Toivoisimme, että jokaisella kaveriporukalla olisi vähintään yksi huoltaja mukana puistossa.

OHJEET AJOKORTIN HANKINTAAN

1. Mene liikennepuistoon pyytämään valvojalta ajokorttia. Valvoja antaa sinulle ajokortin sekä liikennepuiston säännöt.
2. Vie kortti kotiin, kertaa puiston säännöt ja täytä yhteystiedot kortiin yhdessä huoltajan kanssa.
3. Puistoon saapuessa tiistaina tai torstaina anna kortti valvojalle. Noudata sääntöjä ja ohjeistuksia.
4. Lähtiessä muista pyytää kortti takaisin, jotta pääset taas ensi maanantaina ajelemaan.
Kortti voidaan takavarikoida, jos ohjeistuksia ei noudateta. Lisätietoa saat liikennepuiston kesätyöntekijältä tai vapaa-aikasihteeriltä.