Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mediatiedote 26.11.2020 n klo 14.30

Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle

 

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä on tänään 26.11.2020 antanut seuraavat suositukset:

 

  • Suositus välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Tällä halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi.  Varsinais-Suomessa koronaepidemian trendi on nyt erilainen kuin Uudellamaalla. Suurimmat tapausmäärät ovat olleet Turussa, jossa koronaviruksen tapausmäärät ovat viime päivinä jonkin verran laskeneet.
  • Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.
  • Sosiaali- ja terveysministeriö suositti 24. marraskuuta, että ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen keskeytetään tilapäisesti kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena. Vastaavantyyppinen suositus on voimassa Pirkanmaalla tästä päivästä alkaen. Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.

 

Marttilassa:

  • Aikuisten harrastusryhmien toiminta keskeytyy 29.11. alkaen. Suurin osa kunnan järjestämistä ryhmistä päättyi muutenkin kuluvalla viikolla ja muiden osalta syyskauden loput kerrat jäävät toteutumatta. Linjaus koskee sekä kunnan järjestämää toimintaa, yhdistysten ja kansalaisopiston järjestämää toimintaa sekä omaehtoista aikuisten harrastustoimintaa kunnan tiloissa.
  • Palaisten talviuintisauna lämpiää viimeisen kerran vuoden 2020 aikana huomenna perjantaina 27.11.
  • Alueellisen 24.11. annetun suosituksen mukaisesti Marttilan koulun henkilökunta käyttää oppilastyössä maskia tai visiiriä maanantaista 30.11. alkaen. Henkilöt, joille suojaimen käyttö ei terveydellisistä syistä ole mahdollista, eivät maskia tai visiiriä käytä.

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin antama tiedote löytyy kokonaisuudessaan täältä:

https://vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomesta-valtettava-tarpeetonta-matkustamista-Uudellemaalle-Maakuntarajat-ylittavat-urheilutapahtumat-tauolle.aspx

 

Lisätietoja Marttilan kunnan osalta:

Kunnanjohtaja Carita Maisila, p. 044 744 9110, carita.maisila(a)marttila.fi

Vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors, p. 044 744 9410, anniina.bergfors@marttila.fi