Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan tänään päättänyt keventää rajoitustoimia seuraavasti:

  • Tästä päivästä alkaen sallitaan lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta.
  • Tästä päivästä alkaen sallitaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa, kunhan ryhmän koko on enintään 10 henkilöä.
  • Aikuisten kilpailu- ja ottelutoimintaa harkitaan sallittavaksi 8.6.2021 alkaen.
  • Ulkotiloissa yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitussuositusta kevennetään 20 henkilöön kesäkuun alusta lukien. Sisätiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitussuositus pidetään edelleen 10 henkilössä.
  • AVI:n määräys yleisötilaisuuksien 10 henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 31.5.2021 saakka. Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uutta määräystä parhaillaan.
  • Kuntavaalien ennakkoäänestyksen alla erityisen huomioitavaa on, että ulkotiloissakin järjestettävät avoimet vaalitilaisuudet katsotaan yleisötilaisuuksiksi, joita AVI:n määräämä kokoontumisrajoitus koskee. Tilaisuuden järjestäjä on vastuussa siitä, että sallittun henkilömäärä (31.5. saakka 10 henkilöä) ei ylity.
  • Ennakkoäänestystä ja äänestystä vaalipäivänä ei katsota yleisötilaisuudeksi, eikä kokoontumisrajoitus koske äänestämisen järjestämistä. Marttilassa niin ennakkoäänestys kuin vaalipäivän äänestyskin toteutetaan terveysturvallisesti ja siten, että turvavälien säilyttäminen on mahdollista. Tarkemmat tiedot vaaleja koskien löytyy vaali-sivulta:.https://marttila.fi/paatoksenteko/vaalit/

Marttilan kunnan osalta rajoitustoimien vaikutukset löytyvät edelleen päivitettynä sivulta:
https://marttila.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/tietoa-koronaviruksesta/

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedotteen maakunnan koronatilanteesta pääset lukemaan täältä:
Alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedote