Koronavirusta esiintyy edelleen runsaasti Varsinais-Suomessa ja ilmaantuvuusluku on maakunnan alueella korkea. Myös sairaalakuormitus on korkealla tasolla.

Rokotustahti on hidastunut alueella ja muistutammekin, että Härkätien yhteistoiminta-alueella on hyvin saatavilla aikoja koronarokotuksiin.
Covid-19 rokotukset Härkätien yhteistoiminta-alueella

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kevensi suosituksiaan viime viikon kokouksessaan. Laajasta etätyösuosituksesta luovuttiin Varsinais-Suomen alueella, niin myös Marttilassa. Maskisuositus pysyy edelleen voimassa ja maskia suositellaan käyttämään yleisillä paikoilla liikuttaessa.  Kouluissa maskinsuositus koskee oppilaita 4. luokalta ylöspäin. ALueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedotteen pääset lukemaan kokonaisuudessaan:
vsshp.fi/tiedotteet

 

THL on päivittänyt perjantaina 4.3. koronaohjeita koskien lasten ja lasten perheenjäsenten sairastamista.
Myös Marttilan koulussa ja varhaiskasvatuksessa toimimme jatkossa tämän ohjeen mukaan:

Jos lapsi on saanut positiivisen tuloksen kotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, hän voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun, kun

  • oireiden alkamisesta on kulunut vähintään viisi vuorokautta ja
  • kuume on ollut poissa ja muut oireet ovat selvästi vähentyneet ainakin kahden vuorokauden ajan.

Jos perheenjäsen on koronapositiivinen

  • jos lapsi on oireeton, hän voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, vaikka  perheenjäsenellä olisi oireita ja tämä olisi saanut kotitestissä tai terveydenhuollon koronatestissä positiivisen tuloksen.
  • Lapsen vointia on kuitenkin hyvä tarkkailla. Jos lapselle tulee oireita, tulee hänen jäädä kotiin sairastamaan ja hänelle suositellaan tehtäväksi koronakotitesti.