Uusi koronavirusvariantti omikron voi levitä aiempia muunnoksia herkemmin. Jotta rokotukset etenisivät mahdollisimman nopeasti, Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Näiden tilaisuuksien tavoitteena on antaa rokote mahdollisimman monelle  ja parantaa kaksi kertaa rokotettujen suojaa. Myös rokotuksien kokonaiskattavuuteen halutaan parannusta antamalla ensimmäisiä ja toisia rokotteita. Järjestämällä rokotustilaisuudet vastataan valtiovallan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toiveisiin nopeuttaa rokotuksia. Varaudu odottamaan ulkona ja pukeudu lämpimästi.

Rokotustilaisuudet ilman ajanvarausta

Liedon pääterveysasemalla

ti 21.12, ke 22.12 klo 16.30-20.00 sekä ti 28.12, ke 29.12 klo 16.30-20.00

Marttilan terveysasemalla

keskiviikkona 22.12.21 klo 12.30 – 15.30

Kosken terveysasemalla

torstaina 23.12.21 klo 12.30 – 15.30

Tarvasjoen terveysasemalla torstaina

23.12 klo 12.30 – 15.30

 

Rokotettavat ja rokotteet

Rokotamme Liedon, Kosken ja Marttilan kuntalaisia sekä hoitopaikakseen Härkätien valinneita. Jos sinulla on ollut koronavirustartunta, voit ottaa rokotuksen aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Voit tulla ensimmäiselle koronarokotukselle kun:

Voit tulla toiselle koronarokotukselle kun:

  • olet rokotushetkellä 12 vuotta täyttänyt ja ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

 Voit tulla kolmannelle koronarokotukselle kun:

  • olet rokotushetkellä yli 60 vuotias ja toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta (aikaraja on ehdoton) tai
  • olet rokotushetkellä 12 vuotta täyttänyt voimakkaasti immuunipuutteinen ja toisesta rokotteesta on kulunut kaksi kuukautta (aikaraja on ehdoton).
  • olet rokotushetkellä 18- 59 vuotias ja toisesta rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta (aikaraja on ehdoton) tai
  • olet rokotushetkellä 12 vuotta täyttänyt, kuulut riskiryhmään ja toisesta rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Pop-Up rokotteena on pääsääntöisesti Moderna. Alle 30-v. miehillä BioNTech-Pfizerin Comirnaty. Modernaa voi ottaa toisena tai kolmantena riippumatta siitä, mikä on ollut edellisenä rokotteena. 5-11-vuotiaiden lasten rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Lisätietoja riskiryhmistä

Rokotukset ajanvarauksella

Ajanvarauksellisia koronarokotusaikoja on lisätty sähköiseen ajanvaraukseen kaikille terveysasemille.

linkki sähköiseen ajanvaraukseen

Henkilöt joilla ei ole pankkitunnuksia voivat varata puhelimitse ajan omalta terveysasemalta. Huomioithan että puhelinpalvelussa on ruuhkaa.