Koronatilanne Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on kokonaisuutena hiukan helpottanut. Maakunnan koronatilanteessa on kuntakohtaista vaihtelua. Marttilassa tilanne on pysynyt toistaiseksi rauhallisena, mutta naapurikunnassa Paimiossa tilanne on tällä hetkellä vaikea.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on jatkanut voimassa olevia koronan leviämisen estämiseksi annettuja suosituksia 7. maaliskuuta saakka. Varsinais-Suomi on yhä leviämisvaiheessa, joten maskisuosituksesta, kokoontumisrajoituksista tai maksimaalisista etätyösuosituksista ei voida luopua. Myös toisen asteen oppilaitoksissa jatketaan suositusten mukaan hybridiopetuksessa.

Tiistaina kokoontunut koronakoordinaatioryhmä kuitenkin linjasi, että aikuisten yksilöllisen sisäliikunnan suosituksia voidaan keventää maanantaista 22. helmikuuta alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa pääosin kuntosaliharjoittelua. Myös aikuisten pienimuotoista, korkeintaan 10 henkilön ryhmäliikuntaa voidaan järjestää ulkona.

Marttilan kuntosali avataan kävijöille maanantaista 22.2. alkaen siten, että kuntosalilla voi olla yhtäaikaisesti korkeintaan 5 henkilöä. Kuntosalilla tulee noudattaa huolellisuutta turvaetäisyyksissä ja hygieniassa.

Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän tiedotteen pääset lukemaan kokonaisuudessaan tästä:
https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Koronakoordinaatioryhma-kevensi-aikuisten-sisaliikuntasuosituksia.aspx