#jouluhaaste2022 johdattaa joulun tunnelmallisiin tapahtumiin

Loppuvuosi täyttyy joulun tuoksuista, herkuista, valoista ja iloisista kohtaamisista. Naapurustopalvelu Know Your Hoods (hoods.fi) ja Lounais-Suomen kunnat kutsuvat kaikki mukaan joulun metsästykseen ajalla 18.11.-18.12.2022. Mukana Jouluhaasteessa on tunnelmallisia myyjäisiä, näyttäviä valotapahtumia ja loistokkaita musiikkiesityksiä. Joulupukki palkitsee osallistujia tapahtuman päätteeksi.

Joulun kunniaksi Lounais-Suomessa järjestetään kaikille avoin Jouluhaaste. Haasteessa on mukana yhteensä 12 maksutonta tapahtumaa ja mukana ovat Aura, Eura, Lieto, Marttila, Masku, Naantali, Raisio, Rauma, Sauvo, Turku ja Uusikaupunki. Jouluhaasteen ideana on tarjota inpiroivaa ohjelmaa juhlakaudelle sekä kannustaa ihmisiä tutustumaan erilaisiin joulunvieton tapoihin Lounais-Suomessa. Haaste sopii hyvin myös lasten kanssa toteutettavaksi.

Näin osallistut haasteeseen

Osallistuminen on yksinkertaista. Valitse mieleisesi jouluhaasteen tapahtuma, ota tapahtumasta kuva tai video ja julkaise se somessa hashtagin #jouluhaaste2022 kanssa (myös sähköpostilla voi osallistua). Tarkemmat ohjeet ja tapahtumat löytyvät osoitteesta jouluhaaste.hoods.fi. Mitä useammassa tapahtumassa käyt, sitä useamman arvan saat joulupukin lahja-arvontaan. Palkintoina on 3 x 50e lahjakortti omavalintaiseen palveluun ja muutama yllätyspalkinto.

– Varsinainen joulun superviikonloppu on tiedossa 25.-27.11., jolloin on useampi tapahtuma. Viime vuoden hitti Auran ajoneuvojen jouluvalokulkue sykähdyttää varmasti tänäkin vuonna ja myös meillä on oma ajoneuvo mukana kulkueessa. Liedon Joulusuunnistus ja Rauman Joulevangeeljum  musiikkinäytelmä ovat tavallisesta poikkeavia tapahtumia ja perinteisten joulumarkkinoiden ystäville on useita kivoja vaihtoehtoja.”, vinkkaa haasteen toteuttaja, Know Your Hoodsin Susanna Lahtinen.

Marttilasta mukana haasteessa:
Marttilan Yrittäjien järjestämä joulunavaus lauantaina 26.11. klo 16-18 sekä
Kraapan Wintin tunnelmalliset joulumyyjäiset lauantaina 3.12. klo 10-14.

Jouluhaaste on jatkoa suuren suosion saaneelle Kesäretkihaasteelle, jossa retkeilijät kiersivät ympäri seudun vähemmän tunnettujen luonto- ja kulttuurikohteiden perässä kesällä 2021 ja 2022. Jouluhaaste toteutetaan yhteistyössä mainittujen kuntien kanssa.

Jouluhaasteen kohteet ja ohjeet > jouluhaaste.hoods.fi

Lisätietoja:

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi 

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, joka auttaa muuttajia löytämään sopivimman asuinpaikan ja innostaa ihmisiä tutustumaan lähiseutuun. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä ja siinä on mukana jo 13 kunnan asuinalueet. Retkihaasteet, naapurustosuunnistukset ja muut osallistavat tapahtuvat liikuttavat ihmisiä seudulla.