Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota puhelimitse yhteyttä terveysasemalle
Julkaistu 28.2.2020 klo 10.24 / Liedon kunta

Jos olet ollut epidemia-alueella/ollut lähikontaktissa varmistetun tapauksen kanssa ja epäilet itselläsi koronavirusta, ota yhteyttä puhelimitse omalle terveysasemallesi.

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Tyypillisiä oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Miten toimin, jos epäilen sairastuneeni?

Jos olet ollut epidemia-alueella/ollut lähikontaktissa varmistetun tapauksen kanssa ja epäilet itselläsi koronavirusta, ota yhteyttä puhelimitse omalle terveysasemalle normaalien käytäntöjen mukaisesti. Hoitohenkilökunta ja lääkäri arvioivat puhelimessa tilanteen ja antavat jatkohoito-ohjeen. Sairastuneille tehdään aina tartunnanjäljitys eli jos diagnoosi varmistuu, sairastuneen altistamiin henkilöihin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta.

Epidemia-alueet 25.2.2020: Manner-Kiina (ei koske Hongkongia, Macaota eikä Taiwania), Etelä-Korea, Iran tai Italia alueilla Lombardia, Veneto, Piemonte ja Emilia-Romagna

Tartunnan hoito?

Virusta vastaan ei ole rokotetta tai viruslääkettä. Hoito on oireenmukaista. Lääkäri arvioi potilaan terveydentilan vaatiman hoidon ja hoitopaikan. Oireettomia henkilöitä ei testata.

Ajantasaiset tiedot koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla

Tiedosto Lisäyspäivä Lataukset
pdf Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan 5.3.2020 09:03 151