Varsinais-Suomen alueellinen korontyöryhmä on tänään 13.10.2020 antanut suosituksen, ettei sisätiloissa järjestettäisi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

Varsinais-Suomi yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa: alueelliselta ryhmältä suositus ettei yli 20 hengen  yksityistilaisuuksia järjestetä. Koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa. Koronatartuntojen lähteet ovat entistä moninaisempia. Tällä hetkellä koronavirustartuntoja saadaan varsinkin omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Tiistaina 13.10. kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suosittaa, ettei sisätiloissa tule järjestää yli 20 henkilön suuruisia yksityistilaisuuksia. Syynä on se, että koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa. Koronavirustartunnat tulevat nyt omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta. Ohjausryhmän toivomus on, että suositusta noudatetaan heti.

– Pystymme jäljittämään tällä hetkellä noin kolme neljästä tartunnasta. Koronavirus on tarttunut varsinkin erilaisissa juhlissa tuttavapiirissä, tupaantuliaisissa ja muissa yksityistilaisuuksissa. Kävimme ohjausryhmänä huolellisen keskustelun siitä, millä tavoin voisimme ehkäistä näitä tartuntoja. Suosittelemme käyttämään erityistä harkintaa siihen, onko juhlaa tai muuta tiivistä vapaa-ajan kokoontumista juuri nyt tarpeen järjestää, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Ohjausryhmä ei kuitenkaan ulota suositustaan kaikkeen harrastustoimintaan. Näin ollen esimerkiksi lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksia, partiotoimintaa ja vastaavia harrastuskokoontumisia voidaan jatkaa, kun muistetaan turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Tartunnan saaneiden keski-ikä maakunnassa on lokakuussa ollut 34 vuotta. Eniten tartuntoja on todettu 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä. Ohjausryhmä painottaa lisäksi, että viime aikoina tartunnan saaneiden nuoresta iästä huolimatta, on tärkeää suojata ikääntyneitä ja riskiryhmiä. Uusia suosituksia aiheesta ei annettu, mutta ohjausryhmä kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että ikääntyvien ja riskiryhmien terveysturvallisuudesta huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Varsinais-Suomen koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun ja sen ympäristökuntiin. Maakunnassa on edelleen myös kuntia, joissa ei ole todettu yhtään koronavirustapausta.

Lisätiedot: https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomi-yha-kiihtymisvaiheessa.aspx

tiedote pdf: Varsinais-Suomen koronaryhmä 13.10.2020 suositus