Koronarokotukset laajenivat 9.8.2021 koskemaan myös kaikkia 12–15-vuotiaita. Härkätien alueella Liedossa, Marttilassa ja Koskella heidät rokotetaan pääasiassa kouluilla. Lukioiden ja Novidan opiskelijat saavat rokotuksen joko omalla koululla.

Myös terveysasemien rokotuspäivät ovat nuorten käytettävissä. Rokotusajan omalle terveysasemalle voi varata puhelimitse ma-to klo 11-12 numerosta 040 513 1292.

Liedon lukion, Kosken lukion ja Novidan opiskelijat

Lukioiden ja Novidan opiskelijoiden rokotuspäivinä rokotuksia varaudutaan antamaan myös PopUp-tapahtumana. Kouluilla järjestettävien rokotusten yhteyshenkilönä toimivat koulujen omat terveydenhoitajat. Kouluterveydenhuolto tiedottaa rokotusten järjestelyistä ja aikatauluista Wilman kautta.

16-vuotta täyttäneet voivat varata ajan rokotukseen myös terveysasemille. > Linkki: Ajanvaraus rokotuksiin

Alaikäinen voi päättää koronarokotuksesta ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Lisätietoja nuorten rokotuksista THL:n sivuilla

Yleisötilaisuus lasten koronarokotuksista 12.8.

THL järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden lasten koronarokotuksista torstaina 12.8. kello 17.30–18.30. Verkossa pidettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat alustavat aiheesta ja vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin.

Lisätietoja ja linkki tilaisuuteen

Aina ajantasaiset tiedot Härkätien alueen koronarokotustilanteesta löytyy täältä:
Covid-19 rokotukset Härkätien yhteistoiminta-alueella