Vetoomus kesärauhan puolesta Marttilassa

Kesä hellii marttilalaisia lämmöllä ja valolla. Helteisistä päivistä ja valoisista öistä on ilo nauttia!
Marttilan keskustan alueella on kuitenkin harmiksemme viime aikoina erityisesti ilta- ja yöaikaan kärsitty tavallista kovemmasta ajoneuvojen (lähinnä mopojen) aiheuttamasta metelistä ja tähän liittyen yhteydenottoja kuntaan on tullut lukuisia.

Ääntä maailmaan mahtuu, mutta myöhäiset illat ja yöt tulee äänekkäältä toiminnalta rauhoittaa. Kaikilla, myös ydinkeskustan asukkailla, on oltava mahdollisuus levätä ja latautua seuraavaan päivään rauhassa. Jopa ikkunaa auki pitäen.

Vetoamme kaikkiin kuntalaisiin: huomioittehan toiminnassanne myös muut ihmiset, maltatte mielenne metelin aiheuttamisessa ja vältätte ylimääräistä ajelua ilta- ja yöaikaan!

Liikennepuistossa ilmenneistä järjestyshäiriöistä kirjoitimme aiemmin ja tässä yhteydessä kiitämme siitä, että tilanne puistossa on sittemmin rauhoittunut. Hyvä näin! Samalla muistutamme, lasten liikennepuistossa saa käydä keinumassa ja leikkimässä myös aukioloaikojen ulkopuolella. Samoin Kisarinteen päiväkodin pihalle voi mennä lasten kanssa leikkimään silloin, kun päiväkoti on suljettuna.

Asiaton oleskelu ja roskaaminen kuitenkin on puistoissa ja päiväkodin pihassa kiellettyä. Kohteet on kameravalvottuja ja olemme hyvin perillä tapahtumista ja tekijöistä. Esimerkiksi valopylvääseen kiipeäminen, mopolla ajelu leikkipihalla ja roskien jättäminen päiväkodin pihaan on asiatonta. Myös Palaisten uimarannalla ja tenniskentillä tulee kaikkien käyttäjien huomioida yleinen viihtyisyys ja siisteys.

Marttilassa mahdumme kaikki viettämään upeaa kesää, kunhan huomioimme myös muut asukkaat ja ajanviettäjät omassa toiminnassamme. Järjestyshäiriöistä olemme keskustelleet poliisin kanssa ja tarvittaessa ryhdymme kovempiin keinoihin. Tässä vaiheessa kuitenkin vetoamme kaikkiin kulkijoihin sekä lasten ja nuorten osalta myös heidän vanhempiinsa, jotta mukava kylämme säilyisi viihtyisänä myös äänimaailman osalta! Jokaisella on oikeus kesärauhaan ja keskustassakin pitää linnunlaulun kuulua!

Aurinkoisin kesäterveisin
Marttilan kunta