Palaisten uimaranta ja saunamaja

Uimaranta on kuntalaisten käytössä oleva valvomaton uimaranta. Lisätiedot vapaa-aikatoimen sivustolta.

Lotikon baari

Lotikon baari Tuomo KesäläinenPontikkatehtaana aikoinaan toiminut pieni luola tunnetaan nykyisin nimellä Lotikon baari. Baari on päällekkäin kasautuneista lohkareista syntynyt ”kivilaavu”, yhtä tilava ja viistokattoinen kuin mikä tahansa taukopaikan puusta rakennettu laavu, todellista luonnon arkkitehtuuria.

Lotikon baarissa on tilaa melko reilusti. Kivilipan alla on istumakorkuista tilaa noin 2,5 kertaa 2,5 metriä. Lippaluolaan mahtuu helposti kymmenen hengen seurue nauttimaan eväitään sateisenakin päivänä.

Lotikon kellari

Lotikon kellari Tuomo Kesäläinen Lotikon kellarille saavuttaessa maastossa huomaa ensin vain pienen halkeaman kalliossa, mutta pikku hiljaa repeämän syvyys alkaa hahmottua. Rotkon pohjaa kulkiessa tunnelma kohoaa ja odotukset kasvavat. Korkeat kallioseinät ovat kauttaaltaan veden syömillä syvillä uurteilla.

Rotko on yhteensä lähes 50 metriä pitkä ja useita metrejä syvä. Parhaimmillaan kallioseinämät kohoavat 6-8 metriin. Muodostelma on hyvin näyttävä. Rotkon leveys vaihtelee muutamasta kymmenestä sentistä noin metriin. Se on mahdollista kulkea päästä päähän, mutta aivan kaikilta se ei valitettavasti onnistu.

Repeämän perältä alkaa suorakaiteen muotoinen, erittäin mystisen ja taianomaisen näköinen, noin metrin levyinen ja puolitoista korkea luola.

Teksti ja kuvat: Tuomo Kesäläinen


Paimionjoen melontareitti

Paimionjoki on 104 km pitkä rikas eteläsuomalainen jokireitti. Sen laaksot on luokiteltu arvokkaiksi maisema-alueiksi. Joki alkaa 30 km mittaisella järviketjulla Somerniemeltä ja mutkittelee Kosken, Marttilan ja Tarvasjoen alueille houkuttelevasti n. 20 m levyisenä nauhana halki peltojen, lehtojen, metsiköiden ja laidunten läheltä kuntien keskuksia. Paimiossa joki ohittaa isoja voimalaitoksia ja laskee Paimionlahteen.

Paimionjoki soveltuu hyvin melontaan, sillä se on tilava ja syöpynyt pääsääntöisesti 5-25 m syvälle savilakeuteen. Joen virtaus on vähäinen. Koko matkalla on 6 patoa ja 15 koskea. Joesta on laadittu yksityiskohtainen melontareittiopas, jota saa mm. Silver River -kanoottivuokraamosta, joka myös vuokraa kanootteja.

www.silverriver.fi


Hämeen Härkätie

Vanha historiallinen Hämeen Härkätie on myös mainio patikointi- ja pyöräilyreitti. Lisätietoja Hämeen Härkätien sivuilta (www.harkatie.fi)